Sport

Četrnaest medalja za džudiste Pirota na turniru u Sokobanji Pobednički pehar za ekipu mlađih devojčica

Na međunarodnom turniru „Sokobanja open“ koji je održan danas, džudisti kluba „Ipon 010“ osvojili su 14 medalja i dva peta mesta. Bilans je sledeći – 4 zlatne i po 5 srebrnih i bronzanih. Sara Rakić, Miloš Panić, Nikola Đurov i Petar Popović osvojili su zlatne medalje, Milica Sandić, Staša Rakić, Teodora Petrović, Ognjen Veljić i Luka Golubović srebrne, a Mia Nikolić, Katarina Nacić, Jakov Stanojević, Dunja Igić i Vuk Tošić bronzane medalje.

U kategorijama stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci na borilišta je izašlo dvadeset dvoje džudista iz Pirota.
„Ponovo su naši džudisti bili sjajni i nastavili da nižu uspehe i na poslednjem turniru u Srbiji u ovoj polu-sezoni. Zadovoljan sam zalaganjem većine takmičara i ponosan na njih jer su izdržali sve naporne treninge i takmičenja. U svojim kategorijama danas su briljirali Sara Rakić i Miloš Panić. Njih dvoje su demonstrirali izuzetno vladanje tehnikama i najveću borbenost. Ponosan sam na činjenicu da su mlađe devojčice najbolje na turniru i da smo zauzeli četvrto mesto u ukupnom plasmanu, odmah iza Crvene Zvezde, Smedereva i Partizana. Ova polu-sezona, u kojoj su naši takmičari osvojili više od 130 medalja, na tridesetak međunarodnih turnira i državnim prvenstvima, pokazala je da je da smo jedan od najboljih džudo klubova u Srbiji i među najuspešnijim sportskim kolektivima u Pirotu”, naglasio je Danilo Drašković, trener Džudo kluba „Ipon 010“ .

U revijalnom delu turnira nastupile su Darija Ignjatović i Kasija Đorđević, najmlađe džudistkinje, koje još uvek nisu registrovane za zvanična takmičenja.
„Darija i Kasija su bile odlične. Pokazale su veliku borbenost i disciplinu na tatamiju kao i zavidno poznavanje tehnika. One su budućnost našeg kluba i to će tek potvrditi u godinama koje dolaze. Ovakva iskustva su izuzetna, jer mladi džudisti dobijaju priliku da osete draž takmičenja i da prebrode tremu pre zvaničnih nastupa”, rekao je Marko Cenić, trener najmlađih džudista.
Na turniru koji je danas održan u Sokobanji učestvovalo oko 300 džudista iz tridesetak klubova. Za najmlađe takmičare polu-sezona je praktično završena, a nekoliko iskusnih takmičara sledećeg vikenda odlazi na kamp u Grčku, gde će učestvovati na velikom internacionalnom turniru u Janjini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker