Ostale vesti

Četrnaest medalja za džudiste Pirota na međunarodnom turniru u Jagodini Džudisti Ipona drugi u generalnom plasmanu

Luka Golubović, Janko Potić i Mihajlo Nešić osvojili su zlatne, Mia Nikolić, Milica Sandić, Sara Rakić i Aleksija Stanković, srebrne medalje, a Tara Krstić, Katarina Nacić, Staša Rakić, Ognjen Veljić, Nikola Đurov, Mihajlo Nikolić i Kostadin Kostić, bronzana odličja na međunarodnom turniru koji je danas održan u Jagodini.

U kategorijama stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i starije devojčice i dečaci na borilišta je izašlo dvadesetčetvoro džudista kluba „Ipon 010“. Ekipu su predvodili treneri Marko Cenić i Danilo Drašković.
„Postigli smo sjajne rezultate na ovom izuzetno jakom međunarodnom turniru. Prezadovoljan sam pre svega zalaganjem svih džudista i veoma ponosan na njih. O uspehu naših džudista svedoči podatak da smo po broju osvojenih bodova druga ekipa, a na turniru je bilo skoro 40 klubova iz nekoliko zemalja“, sumirao je utiske po završetku borbi trener Džudo kluba „Ipon 010“ Danilo Drašković.
„Rezultati su posledica napornih treninga i verujem da mogu da budu još bolji. Luka Golubović i Janko Potić danas su prosto briljirali na borilištu i pokazali zavidno poznavanje tehnika. U borbi za zlatnu medalju povredila se Sara Rakić, a svi se nadamo da nije u pitanju ozbiljnija povreda. Sara je veliki borac i prava šampionka, pa ne sumnjam da će se brzo oporaviti. Raduje me i činjenica da su dobar borbeni duh pokazali i džudisti koji su danas prvi put izašli na borilište. Do kraja sezone očekuje nas još puno izazova i mnogo napornih treninga” rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba „Ipon 010“.
Na turniru koji je danas održan u Jagodini učestvovalo je skoro 400 džudista iz četrdesetak klubova iz Bugarske, Crne Gore i Srbije.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker