Sport

Čestitke Bokserskom klubu Pirot za tehničku organizaciju 3. kola Lige Srbije – Odličan nastup pirotskih boksera

Bokserski klub Pirot bio je tehnički organizator 3. kola Lige Srbije gde su učestvovali srpski bokseri od pionira do seniora. Od pirotskih boksera nastupili su Mihajlo Đorđević koji je savladao Momčilovića, člana  Topličanina iz Prokuplja, u poluteškoj kategoriji u razredu juniora. Devetogodišnji Mateja Savić boksovao je u uvodnoj borbi nerešeno protiv Ališanovića u izvanrednoj borbi. David Manić, ovogodišnji prvak Srbije, dobio je meč bez borbe. Za ekipu “Pirgos” Pirot nastupio je Ognjen Antić koji je ubedljivo savladao Banjalučanina prekidom u trećoj rundi.  

Predrag Stojanović, predsednik BK Pirot i šef stručnog štaba, pored toga što je zadovoljan nastupom pirotskih boksera, kaže da je veoma srećan što je organizacija bila besprekorna.

“Delegat, Uroš Pušković, pohvalio je organizaciju koja je bila, kako je rekao, na vrhunskom nivou i mi u Pirotu smo zato veoma zadovoljni i ponosni. Dobili smo i sve pohvale iz Bokserskog saveza Srbiije. Moram da kažem da nam je izašao u susret, predsednik Saveza, Nenad Borovčanin koji je obezbedio sredstva za pokriće značajnih troškova. Pokazali smo da smo sposobni da organizujemo značajna takmičenja i ovo je veliko priznanje za naš Klub. Napomenuo bih da je delegat na meču bio i Saša Nikolić, bivši reprezentativac u boksu, polusrednje kategorija, a merilac vremena je bio, takođe, Piroćanac, Golub Mančić. Eto, nastojimo da se što više naših ljudi uključi u rad BS Srbije. Želim da pohvalim, našeg trenera, Damira Manića koji je odlično vodio mečeve i njegovog pomoćnika Bojana Veljkovića. To su mladi perspektivni treneri pred kojima je budućnost” – izjavio je Stojanović.

On je dodao da će BK Pirot u februaru iduće godine obeležti 30 godina od ponovnog osnivanja, s obzirom je Klub osnovan 1948. i postojao do kraja sedamdesetih da bi onda nastupio prekid u radu.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker