Lokalna samouprava

Vasić: Centri poput Pirota će nositi razvoj Srbije

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom dobijanja statusa grada, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je u svom obraćanju medijima i javnosti da nakon dobijanja statusa grada, Pirot neće biti deljen na opštine, neće biti povećanja administracije, ali da će Pirot dobiti komunalnu policiju u narednom periodu. Vasić je kazao da očekuje da u narednom periodu centri poput Pirota postanu centri koji će nositi razvoj Srbije, u našem slučaju Jugoistočne Srbije.

-Želim da se zahvalim poslanicama Narodne skupštine, Vladi i premijeru na podršci. Zahvaljujem se i svim građanima Pirota koji su sa 7.000 potpisa dali podršku ovoj inicijativi. Zahvaljujem se i direktorima javnih preduzeća i ustanova kulture, svim odbornicima i mojim saradnicima, jer su svi oni zajedno dali doprinos jer da nemamo izgrađenu infrastrukturu, da nismo kulturni centar ovog regiona, da nemamo izuzetno posećene međunarodne manifestacije, fabrike, privredu sa kojom možemo da se podičimo, sportske menifestacije, sigurno da ne bismo mogli da postanemo grad. Sada smo formalno postali grad, pogranično smo područje, očekujemo još brži razvoj, da u narednom periodu centri poput Pirota budu prepoznati kao regionalni centri koji će nositi razvoj Srbije, u ovom slučaju Jugoistočne Srbije-kazao je Vasić i dodao da neće biti povećanja administracije.

ACA_7875.Still001

-Neće biti podele na opštine, broj radnika u opštinskoj administraciji će ostati isti, ali ćemo dobiti Komunalnu policiju i to ćemo uraditi u narednom periodu, a posle izbora nam predstoji i promena Statuta, kako bi se prilagodili novom Zakonu-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

 

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker