Lokalna samouprava

Centar za sprovodjenje inovativnih mera socijalne politike u gradu Pirotu

Grad Pirot sprovodi projekat  pod nazivom “Centar za sprovodjenje inovativnih mera socijalne politike u gradu Pirotu” u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Pirot i ZIP centrom. Glavni cilj projekta jeste unapredjenje socio ekonomskog polozaja zena u Pirotu. Kroz projekat ce biti uspostavljen i opremljen Centar za sprovodjenje inovativnih mera socijalne politike u gradu Pirotu u okviru novog multifunkcionalnog objekta namenjenog za sajmove i druge manifestacije.

U ovom centru će biti održane obuke digitalne pismenosti i karijernog vodjenja za 30 nezaposlenih žena iz Pirota, gde će odredjeni broj polaznica biti majke dece sa smetnjama u razvoju. Kroz projekat će biti obučeno 5 ličnih pratioca deteta koji će nakon obuke biti angažovani na period od 14 meseci što će majkama ove dece omogućiti dodatno vreme za edukaciju i zaposlenje.

Takodje u centru će biti pružana i psihosocijalna podrška za majke dece sa smetnjama u razvoju, ali i za sve druge žene koje imaju potrebu za ovakvom vrstom podrške.

Po rečima Nataše Stefanović, menadžera na projektu, projekat je veoma značajan za naš grad jer omogućava osnaživanje, edukaciju i stvaranje dodatnog slobodnog vremena za žene čija deca zahtevaju posebnu pažnju i podršku. Majke sa decom sa smetnjama u razvoju često zahtevaju slobodno vreme da se pozabave različitim aspektima svog života jer im ono  omogućava da se uključe u aktivnosti koje promovišu njihovo mentalno i emocionalno blagostanje, kao što su bavljenje hobijima, dobijanje dodatne podrške za razvoj karijere ili provođenje vremena sa prijateljima i porodicom što će im Centar za sprovodjenje inovativnih mera socijalne politike u gradu Pirotu omogućiti. Projekat traje 18 meseci.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker