Gradska hronika

Čeka se izbor izvođača radova za sanaciju puta ka Toplom Dolu

Na prvoj javnoj nabavci za izbor izvođača radova za sanaciju puta prema Toplom Dolu nije bilo zainteresovanih kandidata, pa je sa nešto izmenjenim uslovima raspisan drugi tender. Otvaranje prijava je 31. maja kada će se, ukoliko ima zainteresovanih, znati izvođač radova kaže, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

Projekat sanacije klizišta na putu prema Toplom Dolu uradila je firma “Harmonija projekt” iz Valjeva. Sredstva za realizaciju radova obezbeđena su iz budžeta grada Pirota u isnosu od 24 miliona dinara.

“Radi se o sanaciji tri klizišta. Predviđena je izgradnja tri potporna zida visine četiri, pet i šest metara, a dužina se kreće od 25 do 40 metara. Očekujemo da u ponovljenom postupku izaberemo izvođača i da tokom leta ovaj projekat bude realizovan. Znamo da je na tom putu saobraćaj izuzetno otežan, ne samo zbog klizišta, već i zbog stalnih odrona i same konfiguracije terena. Ali, vrlo je važno da ova tri mesta budu sanirana kako bi se koliko toliko obezbedilo bezbedno kretanje motornih vozila”- kaže Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker