Dimitrovgrad

Časopis za decu FARČE treću godinu zaredom radovaće najmlađe čitaoce u Srbiji i regionu

Časopis za decu FARČE treću godinu zaredom radovaće najmlađe čitaoce u Srbiji i regionu. Zahvaljujući istoimenom projektu, koji u potpunosti finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske, u okviru programa “Bugarska pomoć za razvoj”, pored do sada izašlih 10 brojeva u 2020. i 2021. godini, tokom naredne godine biće odštampano još 5 brojeva i još mnogo drugih različitih multimedijalnih sadržaja za decu i mlade, uključujući i televizijsku produkciju, koja će biti objavljena na sajtu Internet Portala FAR, u rubrici Farče.

Tim povodom, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu gospodin Dimitar Canev danas je potpisao ugovor o odobrenom predlogu projekta sa korisnikom Udruženje građana „Emblema“ iz Dimitrovgrada, koji će biti realizovan u 2022. godini.

Canev je poželeo uspeh „Emblemi” i časopisu FARČE u narednoj godini, napominjući da i dalje čuvaju bugarski duh, kulturu i tradicionalne vrednosti, posebno među mladima, koji nisu samo budućnost bugarske nacionalne manjine u Srbiji – oni su i naša sadašnjost.

Predsednik udruženja “Emblema” Slaviša Milanov zahvalio je Ministarstvu spoljnih poslova na podršci i istakao da se FARČE sa zadovoljstvom čita u Srbiji, Bugarskoj i drugim balkanskim zemljama i dodao da mlade čitaoce u novoj sezoni očekuju mnoga iznenađenja.

Glavni i odgovorni urednik časopisa je Petar Videnov, urednik je Elizabeta Georgiev, a likovni urednik i grafički dizajner Milana Milanov Videnov.

Na današnjoj svečanosti u Nišu, generalni konzul Dimitar Canev potpisao je i ugovor po projektu „Bugarska ti pruža ruku – upoznaj je“ sa korisnikom Bugarsko-srpski centrar iz Vranja, kojim predsedava Darko Anačkov.

tekst i foto Far.rs

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker