Biseri Stare planineReportaža

Carstvo vodopada na Staroj planini(Foto, Video)

Podno vrha Kopren na Staroj planini, koji se nalazi na preko 1.900 metara nadmorske visine nalazi se istoimeni vodopad koji je u ovo doba godine naročito atraktivan i sa ambijentom u kome se nalazi čini predeo od čije lepote zastaje dah.

Planinari Planinarskog kluba “Vidlič” ovog vikenda obišli su ovaj jedinstveni biser prirode, koji predstavlja vodopad na najvišoj nadmorskoj visini u našoj zemlji jer se nalazi na 1.820 metara nadmorske visine. Vodopad je visok 103 metra. Po rečima zaljubljenika u prirodu Snežane Lazić, koja je sa suprugom Nenadom obišla sve delove Stare planine, podno Koprena nalaze se dva vodopada od čije lepote zastaje dah.

koprenski vodopad_2

-I gornji i donji su zaista fantastični, a donji je bio posebno interesantan jer smo gazili sneg debljine nekoliko metara ispod koga smo mogli da čujemo huk vode-kaže Snežana i dodaje da je za ovu avanturu potreban praktično ceo dan.

 

-Išli smo preko Kaca kamena od koga se ovaj predeo neverovatne lepote nalazi na desetak kilometara, ali je teren prilično težak, jer ima i kleke, još uvek ima i snega što samo upotpunjuje utisak-kaže Lazićeva za Pirotske vesti.

koprenski vodopad_4tekst A.Ć.

snežana i nenad lazić

foto, video Snežana i Nenad Lazić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker