Kultura

“Čarobni jedrenjak” na međunarodnom festivalu Dani Nikole Tesle na Nijagarinim vodopadima

U okviru manifestacije biće prikazan i dokumentarni film o "Čarobnom jedrenjaku" Maje Cvetković Sotirov. Producent filma je Srđan Sotirov a autor filma je Aleksandar Ćirić

Danas se (po našem vremenu, a po kanadskom u kasnim večernjim satima) na Nijagarinim vodopadima održava spektakularni Međunarodni festival Dana Nikole Tesle u okviru koga će biti promovisana knjiga o detinjstvu Nikole Tesle, autorke Maje Cvetković Sotirov. Takođe, biće prikazan i dokumentarni film o ovoj knjizi čiji je producent Srđan Sotirov, a reditelj, snimatelj i montažer Aleksandar Ćirić.

Kako javlja portal Rasejanje, Međunarodni festival Dan Nikole Tesle, održava se u Viktorija parku na Nijagarinim vodopadima koji će u to vreme biti u bojama srpske trobojke.

„Ovaj festival slavi život i nasleđe jednog od najznačajnijih pronalazača u istoriji, Nikole Tesle, i oduševljeni smo što je baš Srpska škola Nikola Tesla dobila tu priliku da bude glavni organizator proslave rođendana i Dana Nikole Tesle na nivou cele provincije Ontario”, istakao je Borislav Bora Živković direktor i osnivač Srpske škole Nikola Tesla na Nijagari.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker