Gradska hronika

Carinici na Gradini sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja investicionog zlata

Na graničnom prelazu Gradina juče je zaplenjeno sedam zlatnih pločica investicionog zlata, čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra. Zlato je otkriveno u rancu jednog putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka. 

Prethodnog dana, 3. januara, je  na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju  u torbi 27-godišnjeg stranog državljanina pronađena veća količina satova i nakita.  Na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika ”Rolex”, ”DKNY” i  ”Swarovski”, ali i veća količina originalno upakovanog ”Swarovski” nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

Ukupna vrednost zaplenjenih dragocenosti na oba granična prelaza iznosi preko 66.000 evra.

Carinici na Gradini su i pre dve nedelje zaplenili veću količinu zlatnog nakita i investicionog zlata ukupne vrednosti 8,3 miliona dinara.

Iz Uprave carina podsećaju da prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de