Kultura

Burnim aplauzima nagrađeni akteri predstave “Raj na zemlji”

Druge večeri Revije malih pozorišnih formi, koja se održava u Pirotu, odigrana je predstava Akademije 28, “Raj na zemlji, duo drama sa sjajnim glumcima, Anjom Mit i Stefanom Buzurovićem. Autor teksta je Saša Milošević Mare, široj publici poznat kao član žirija u televizijskoj emisije Nikad nije kasno. Priča je jednostavna, ali ne i naivna. Mlada devojka, željna uspeha i estradne slave kupuje kratu u jednom pravcu odlučna u svojoj nameri da postane zvezda i da se nikad ne vrati u rodno mesto. Kao što obično biva preporučena je “najboljem menadžeru”. Tada počinje priča, duhovita, urnebesna, koja čak biva obojena “tananim” emocijama, koju Stefan Buzurović i Anja Mit briljantno iznose, što je i najveća vrednost predstave.

“Ja sam vrlo prijatno iznenađen kako je pirotska publika primila predstavu. Ova predstava ne govori samo o kulturi. Mislim da je to priča o jednoj škakljivoj i bockavoj stazi uspeha o kojoj retko ko želi da prozbori koju. Pričamo o ceni uspeha i o tome da li postoji ili ne postoji za neke ljude distinkcija između uspeha i sreće. Da ne ulazim u neku preteranu filozofiju mi smo pokušali da kroz jednu laganiju formu komičnog dela ispričamo tu priču i mislim da smo upakovali jedan interesantan teatarski paketić koji imamo da ponudimo publici”- kaće Buzurović-

Anja Mit, mlada glimica naše gore list, deda joj je iz Odorovaca, prezadovoljna je time kako je pirotska publika prihvatila predstavu, a pogotovo što je sala Doma Vojske bila popunjena uz odgovarajuće mere zaštite.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker