Lokalna samouprava

Bugarska pomaže unapređenje ekološke slike – odobren značajan projekat Regionalnoj deponiji

Danas je u Konzulatu Republike Bugarske u Nišu potpisan ugovor o realizaciji važnog projekta u okviru Programa “Bugarska – Saradnja za mogući razvoj” koji za cilj ima rešavanje svih ekoloških problema koje ima naš grad. Ugovor je, sa konzulom Bugarske u Nišu gospodinom Edvinom Sugarevim, potpisao direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov. Kako je nakon potpisivanja važnog ugovora novinarima kazao direktor Ivanov, reč je o veoma važnom projektu koji će omogućiti primenu evropskog zakonodavstva kada je reč o upravljanju komunalnim otpadom i u oblasti zaštite vode. 

-Taj projekat je vrlo značajan, vrednost tog projekta je vrlo značajna. Zahvaljujući dobroj komunikaciji gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića sa ambasadorom Bugarske u Beogradu, mi smo postali deo tog Programa i siguran sam da ćemo projekat uspešno realizovati u narednih godinu dana-kazao je direktor Ivanov. Vrednost projekta je 36.000 evra, a novac je obezbeđen preko Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.

Osim Pirota, na teritoriji Pirotskog okruga iz istog programa odobren je projekat i opštini Dimitrovgrad. Reč je o projektu rekonstrukcije Doma kulture vrednosti oko 150.000 evra.

Potpisivanju nekoliko ugovora u Konzulatu Bugarske u Nišu sa gradovima Pirot, Niš, Bosilegrad, Dimitrovgrad prisustvovao je i ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov.

 
Edvin Šugarev, konzul Republike Bugarske u Nišu kazao je nakon potpisivanja da su iz pomenutog Programa Republike Bugarske, samo na delu Srbije koga svojim funkcionisanjem pokriva Konzulat u Nišu, odobreno pet projekata, dok je na nivou cele Srbije odobreno daleko više projekata. Vrednost pet projekata je oko 190.000 evra.
-Reč je o projektima koji za cilj imaju pomoć nevladinim organizacijama, poboljšanje ekološke slike, kao što je slučaj sa projektom iz Pirota, na koga sam posebno ponosan, u Dimitrovgradu će se rekonstruisati dogradnja Doma kulture, gde nastupa pozorište “Hristo Botev” i odvijaju sva kulturna dešavanja. Finansiraće se i dva projekta u Bosilegradu-kazao je Šugarev novinarima.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker