Sajam peglane

Bugarska nacionalna novinska agencija BTA najavila Sajam pirotske peglane kobasice

Ekipa nacionalne novinske agencije Republike Bugarske BTA snimila je emitovala najavu za predstojeći Sajam pirotske peglane kobasice koji se ovog vikenda održava u Pirotu. Vest o Sajmu pirotske peglane kobasice, jedinstvenom kulinarskom delikatesu preuzeli su brojni mediji u Bugarskoj pa se očekuje da ove godine još veći broj turista iz susedne Bugarske dođe na Sajam pirotske peglane kobasice. 

Direktor Turističke organizacije kazao je za agenciju BTA da je Sajma pirotske peglane kobasice postao tradicionalno izuzetno dobro posećena manifestacija koja je atraktivna velikom broju turista iz susedne Bugarske. 

-Reč je o možda najskupljem suhomesnatom delikatesu u Srbiji koji se proizvodi jedino u Pirotu. Pored pirotskog kačkavalja i ćilima, pirotska peglana kobasica predstalja još jedan zaštitni znak našeg grada-kazao je Zlatkov uz poziv svim turistima iz Bugarske da 27. i 28. januara dođu u Pirot i uživaju u vrhunskim delikatesima.

Ekipi Novinske agencije BTA način pripreme pirotske peglane kobasice prezentovao je jedan od najuspešnijih proizvođača ovog specijaliteta Dalibor Tošić, vlasnik kafane “Boem”.

Pogledajte kompletan prilog OVDE. 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker