Lokalna samouprava

Budžet nakon rebalansa preko dve milijarde dinara

Nakon izvršenog rebalansa budžeta Grada Pirota, gradska kasa će, kada rebalans budu usvojili odbornici Gradske skupštine, iznositi preko dve milijarde dinara, tačnije 2 milijarde i 18 miliona dinara. Rebalans je rađen radi usklađivana gradskog budžeta sa izmenama u zakonskoj regulativi iz ove oblasti, kazala je Jagoda Šnele, načelnica Odeljenja za finansije u Gradskoj upravi u Pirotu. Gradonačelnik Vasić kazao je nakon današnje sednice Gradskog veća da je, u vremenu kada mnogi gradovi imaju ogromnih problema sa funkcionisanjem zbog manjkova u budžetima, Pirot među najuspešnijim i godinama unazad fiskalne godine završava pozitivno. 

-Ima mnogo polemika u javnosti oko stanja u budžetima gradova i lokalnih samouprava jer mnogi gradovi imaju ozbiljne probleme poput Kragujevca ili Niša, ali niko ne navodi primer Pirota koji stalno završava fiskalnu godinu pozitivno i svi rebalansi su pozitivni. Mi poštujemo prihode koje imamo, pravilno raspoređujemo i trošimo i omogućavamo nesmetano funkcionisanje svih gradskih institucija, ustanova kulture, ne zaboravljajući pri tom socijalu i pre svega investicije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Načelnica Odeljenja za finansije Jagoda Šnele kazala je novinarima da će zajedno sa prihodima indirektnih korisnika, budžet nakon rebalansa iznositi dve milijarde i 18 miliona dinara.

-Zbog izmena zakona o budžetskom sistemu radimo i ovaj rebalans, a rasporedili smo i oko 7.2 miliona dinara viška prihoda, od 217 miliona, koliko je bilo viška prošle godine. Dobili smo i transfere iz republičkog budžeta, po projektima ustanova kulture od Ministarstva kulture, a i zbog uvođenja socijalnog transfera za proširenje vidova socijalne zaštite-kazala je Šnele.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker