Budžet nakon rebalansa preko dve milijarde dinara

Nakon izvršenog rebalansa budžeta Grada Pirota, gradska kasa će, kada rebalans budu usvojili odbornici Gradske skupštine, iznositi preko dve milijarde dinara, tačnije 2 milijarde i 18 miliona dinara. Rebalans je rađen radi usklađivana gradskog budžeta sa izmenama u zakonskoj regulativi iz ove oblasti, kazala je Jagoda Šnele, načelnica Odeljenja za finansije u Gradskoj upravi u Pirotu. Gradonačelnik Vasić kazao je nakon današnje sednice Gradskog veća da je, u vremenu kada mnogi gradovi imaju ogromnih problema sa funkcionisanjem zbog manjkova u budžetima, Pirot među najuspešnijim i godinama unazad fiskalne godine završava pozitivno. 

-Ima mnogo polemika u javnosti oko stanja u budžetima gradova i lokalnih samouprava jer mnogi gradovi imaju ozbiljne probleme poput Kragujevca ili Niša, ali niko ne navodi primer Pirota koji stalno završava fiskalnu godinu pozitivno i svi rebalansi su pozitivni. Mi poštujemo prihode koje imamo, pravilno raspoređujemo i trošimo i omogućavamo nesmetano funkcionisanje svih gradskih institucija, ustanova kulture, ne zaboravljajući pri tom socijalu i pre svega investicije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Načelnica Odeljenja za finansije Jagoda Šnele kazala je novinarima da će zajedno sa prihodima indirektnih korisnika, budžet nakon rebalansa iznositi dve milijarde i 18 miliona dinara.

-Zbog izmena zakona o budžetskom sistemu radimo i ovaj rebalans, a rasporedili smo i oko 7.2 miliona dinara viška prihoda, od 217 miliona, koliko je bilo viška prošle godine. Dobili smo i transfere iz republičkog budžeta, po projektima ustanova kulture od Ministarstva kulture, a i zbog uvođenja socijalnog transfera za proširenje vidova socijalne zaštite-kazala je Šnele.

 

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar