Lokalna samouprava

BUDI SE STARA PLANINA, od septembra školsko zvono u Visočkoj Ržani, doseljavaju se porodice sa decom, renovira škola, otvara vrtić…

Od 1. septembra u Visočkoj Ržani ponovo će posle gotovo tri decenije zvoniti školska zvona, počeće sa radom vrtić, a zahvaljujući sinergiji koju čine vlasnici Farme EVA, budućeg hotela Teodora, nekadašnjeg hotela StarA, Fondacije “Refarma” i kompanije koja gradi hotel Teodora Staroplaninci DOO, uz pomoć Grada Pirota, ceo ovaj deo Stare planine doživeće novu mladost. Događaju od ogromnog značaja za Staru planinu i pirotski kraj prisustvovali su svi značajni činioci ovdašnje zajednice, načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, predstavnici Grada Pirota, Turističke organizacije Pirot, pirotskih škola i brojnih kompanija koje su uključene u ovaj pionirski i strateški važan poduhvat.

Ugovor kojim je ceo ovaj neverovatan poduhvat koji će udahnuti život usnuloj Staroj planini potpisali su danas Marija Velimirović, vlasnica Farme EVA koja je već preporodila ovčarstvo na Staroj planini i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Osim izgradnje škole i otvaranja škole i vrtića, predstavnica kompanije Evin Amanet Milica Zdravković najavila je i da će Stara planina postati središte brojnih događaja iz oblasti kulture, o čemu će tek biti reči u narednom periodu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker