Gradska hronika

“Budi deo igre” – ekološke radionice u Dimitrovgradu i Pirotu

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u okviru ekološke radionice “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu”,  prvi put organizuje druženje sa decom iz Dimitrovgrada i Pirota. U Dimtrovgradu program počinje u  četvrtak, 9. februara, u 11 časova u Sportskoj hali, dok će ekološka radionica u Pirotu u OŠ “8. septembar” početi u 16.30 časova. Učesnici su učenici starijih razreda, a realizatori nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i tim Sportskih igara mladih, najmasovnije organizacije za amaterski sport dece i omladine u Evropi.

Edukativno-sportski događaj “Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”, ima za cilj da širi svest o značaju očuvanja životne sredine. Uz podršku kompanije “Coca-cola” u Srbiji, radionice “Zero Waste” biće organizovane i u jubilarnoj desetoj sezoni Igara u gradovima širom Srbije. SIMOVCI, učenici osnovnih i srednjih škola i svi oni koji žele da daju svoj doprinos održivom razvoju imaće priliku da provere u kojoj meri vode računa o zaštiti zemlje, vazduha i vode. Cilj je da mladi kroz zabavu shvate koliko je važno da se reciklira i razvrstava otpad. Takođe, ovo je poziv za sve koji do sada nisu bili deo igre da dođu, da se upoznaju sa konceptom održivog razvoja.

Iz Dunav osiguranja Sportskih igara mladih pozivaju decu iz Dimitrovgrada i Pirota da prate sajt igremladih.rs i informišu se u kom najbližem gradu će se održati sportska takmičenja i da se pridruže i tom segmentu ove najlepše sportske priče u regionu. Već sledeće godine moguće je proširenje saradnje, tako da bi stanice Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih mogli biti upravo i ova dva grada.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker