Gradska hronika

“Brzo i lako sad odvaja svako!”

JP „Komunalac“ je do sada podelio oko 5.000 kanti za primarnu separaciju smeća, što je oko polovina od planiranog broja. Kante su podeljene u širem gradskom jezgru a od ponedeljka će početi podela i u naseljima i ulicama  na periferiji grada. Ovaj projekat vredan je preko milion evra.

Direktor JP „Komunalac“ uputio je molbu građanima da počnu sa razdvajanjem otpada. „ Za sada to ne ide onako kako bih ja želeo ali je možda potrebno i malo vremena da ova ideja zaživi „ – kaže Tolić. On je objasnio zbog čega još uvek nije u funkciji treći kamion koji je odavno stigao u Pirot i  namenjen je za pražnjenje kontejnera za staklo, papir, metal i plastiku. Kada kamion bude u funkciji oko stambenih zgrada će biti postavljeno još oko 250 takvih kontejnera za primarnu separaciju smeća.

„Nedostaju nam još neki sertifikati od proizvođača kamiona, odobrenje resornog ministarstva da postavimo  kontejnere  i da taj projekat privedemo kraju. Nadamo se da će se i to dogoditi do kraja ovog meseca i da će  primarna separacija zaista zaživeti“ – kaže, direktor JP „Komunalac“ Boban Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker