Sport

Bronzana medalja za Kostadina Kostića na Prvenstvu Srbije! Još jedna državna medalja za pirotski džudo

Na Prvenstvu Srbije za starije devojčice i dečake, koje je danas održano u Beogradu nastupilo je više od 200 džudista iz 61 kluba iz cele Srbije

Kostadin Kostić džudista pirotskog kluba „Ipon 010“ osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za starije devojčice i dečake, koje je danas 18.5.2024. godine održano u Beogradu. Na Prvenstvu države učestvovalo je dvoje pirotskih džudista – Kostadin Kostić i Mia Nikolić.
„Bronzana medalja je sjajan uspeh i velika satisfakcija za višegodišnji naporan rad. Trenutak nepažnje i mala dekoncentracija u četvrtfinalu, koštali su me borbe za zlatnu medalju, ali sam veoma zadovoljan, jer sam osim tog jednog poraza, ostvario četiri ubedljive pobede. Džudo je za mene sastavni deo života, najlepši sport i trudiću se da se i dalje usavršavam. Nadam se da je ovo samo prvi u nizu značajnih uspeha“, izjavio je Kostadin Kostić, bronzani na prvenstvu Srbije u kategoriji do 66 kilograma.

„To je izuzetan uspeh, ne samo za Kostadina Kostića, nego i za naš klub „Ipon 010“. Kostadin je sjajnim borbama opravdao ulogu jednog od favorita za medalju, jer je cele sezone imao odlične rezultate i bio visoko rangiran na listi Džudo saveza Srbije u svojoj kategoriji do 66 kilograma. Medalja sija zlatnim sjajem jer je u ovoj kategoriji najjača konkurencija u Srbiji. Registrovano je više od stotinu džudista, a danas je na borilišta izašlo 16 najboljih. Kostadin je svima dokazao ono što mi u klubu odavno znamo, da je veliki borac, da nikada ne odustaje i da je spreman za takmičenja međunarodnog ranga. Na putu uspeha Kostadina nije sprečila ni teška povreda, a on je pravi primer kako se brane boje kluba i grada na velikim takmičenjima.“, rekao je trener džudo kluba „Ipon 010“ Danilo Drašković.
„Počeli smo da ubiremo plodove trogodišnjeg izuzetno napornog rada. Sezona je tek na početku i samo je pitanje vremena kada će se još neko od džudista okititi državnom medaljom. Danas je na Prvenstvu Srbije nastupila i Mia Nikolić, jedna od naših najiskusnijih takmičarki. Mia nije uspela da ostvari plasman, jer je konkurencija bila izuzetna, a ona među najmlađima. S obzirom na činjenicu da je ove godine promenila starosnu kategoriju, pravi rezultati od nje se očekuju dogodine“, naglasio je trener Drašković.
„Vreme radi za sve nas u klubu, kako za takmičare, tako i za trenere. Mogu da najavim da će zahvaljujuću podršci, sportskog centra, gradske uprave i razumevanju gradonačelnika Vladana Vasića, naši najiskusniji džudisti ove godine početi da nastupaju na evropskim kupovima. Bitno je da steknemo iskustvo na takmičenjima svetskog ranga. To je primarni cilj, a sledeći je osvajanje bodova za svetsku rang listu. Siguran sam da će članovi našeg kluba na dostojan način predstaviti svoj grad i Srbiju“, zaključio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.

Na Prvenstvu Srbije za starije devojčice i dečake, koje je danas održano u Beogradu nastupilo je više od 200 džudista iz 61 kluba iz cele Srbije .

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker