Ostale vesti

Bronza za Miu Nikolić i peto mesto za Aleksandra Janjića na međunarodnom turniru u Bugarskoj

Mia Nikolić, članica džudo kluba “Ipon 010” osvojila je bronzanu medaljz na međunarodnom turniru “Topalov open” koji se ovog vikenda održava u bugarskom gradu Panađurište. Na turniru je danas, 19. Juna nastupilo petoro naših starijih džudista. Bronzane medalje, takođe, juče su osvojili Sara Rakić i Uroš Golubović. “Neverovatan uspeh pirotskih džudista.

Tri medalje na jednom od najjačih turnira na Balkanu, pravi je pokazatelj vrednosti naših džudista i dobrog rada kluba u proteklih godinu i po dana. Mia je pokazala odličnu formu i nastavila kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Posebno ističem peto mesto Aleksandra Janjića jer je konkurencija u njegovoj kategoriji bila izuzetno jaka. Aleksandar je uspeo da pobedi trojicu sjajnih džudista. Maša Potić, Sofija Jovičić i Kostadin Kostić nisu uspeli da dođu do medalje, ali su demonstrirali borbenost i zavidnu tehniku. Konkurencija je bila neverovatno jaka, a u pojedinim kategorijama za medalju se borilo i više od 30 džudista. Desetoro naših džudista, tokom ova dva dana dostojno je predstavljalo Srbiju i grad Pirot na ovom prestižnom turniru. Džudisti su boravili tri dana u Panađurištu zahvaljujući pomoći grada, i JKP “Regionalna deponija”.” rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.


Turnir “Topalov open” koji je ovog vikenda održan u bugarskom gradu Panađurište okupio je oko hiljadu džudista iz 13 zemalja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker