Obrazovanje

Brinimo o našoj planeti zajedno – poručili učenici Ekonomske škole Pirot

Da mobilni telefoni i društvene mreže ne moraju da budu glavna preokupacija mladima u protekloj nedelji pokazali su nam učenici Ekonomske škole Pirot.

Grupa od pedesetak učenika je sa profesorkom ekologije Ljiljana Tanasković realizovala radionicu „Malo je ponekad mnogo“. Saradnici su im bili članovi Gradske organizacije penzionera pa je ovo bilo divno druženje dve različite generacije i susret mladosti i životnog iskustva. Radionici su prisustvovali i brojni nastavnici i direktor Ekonomske škole Pirot.


Glana aktivnost je sama eko patrola koja je realizovana u subotu, 23.5.2023. godine pod sloganom „Izletišta Stare planine bez komunalnog otpada“. Petnaestoro učenika je sa profesorkom ekologije Ljiljanom Tanasković i školskim psihologom Slavicom Nikolić, u društvu penzionera obišlo lokacije kod crkve Svetog Đorđa u Nišoru, brane Zavojsko jezero, Gostuše, Velike Lukanje i Pakleštice.


Partneri na projektu su bili JP Komunalac i Regionalna deponija Pirot, a pokrovitelj kompanija Lidl. Poruka ove akcije je jasna: brinimo o našoj planeti zajedno!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker