Sport

Briljantnom igrom košarkaši Pirota osvojili vredne bodove

Košarkaška liga Srbije

Pirot: Hala “Kej”

KK “Pirot” – KK “Metalac” 91:76 ((32-16, 22-18, 13-18, 24:24)

KK “Pirot”: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Miloš Vraneš, Martin Matović, Miodrag Stojanović (K), Mladen Pantić, Vladimir Đorđević, Đukan Đukanović.

Veoma dobra, energična, mlada ekipa Metalca iz Valjeva, izuzetno respektovana od strane domaćih košarkaša, predvođena jednim od najboljih košarkaških stratega u ligi, Vladimirom Đokićem, večeras je bila u sasvim podređenom položaju u odnosu na pirotski tim. Ne zbog svoje slabe igre, već zbog briljantne igre Piroćanaca koji su nametnuli svoju igru, na koju su ljubitelji košarke u Pirotu navikli, i od samog početka nisu dozvolili protivniku da se razmahne. Maksimalno koncentrisani, sigurni u sebe, domaći košarkaši igrali su čvrsto, borbeno, poletno, bez većih grešaka i tokom cele utakmice čuvali visoku prednost. Gosti su se nešto prenuli u trećem periodu igre, pogotovo posle povrede, sjajnog, Mladena Pantića, ali Piroćanci su uspeli da sigurnom, staloženom igrom privedu utakmicu kraju bez ikakve mogućnosti protivnika da priredi iznenađenje.

Jedan od najboljih strelaca Pirota, Dušan Filipović, kaže da je pobeda više nego zaslužena, i da večerašnja igra donosi sigurnost i veru u opstanak u najboljem košarkaškom društvu Srbije.

“Mislim da smo kontrolisali utakmicu od prvog do zadnjeg minuta. Napad je funkcionisao perfektno, odbrana isto tako. Imali smo mali pad u trećoj četvrtini, mada je to normalno. Čestitam svojim saigračima, odigrali smo jednu fenomenalnu utakmicu. Idemo dalje, iz utakmice u utakmicu. Svaka je kao finale, i ako budemo igrali ovako u nastavku ja se ne bojim za opstanak”- rekao je Filipović.

Trener košarkaša Pirota, Filip Socek, je pre utakmice istakao koliko je ova utkmica bitna, ali je verovao u svoje igrače i pobedu, i to se obistinilo.

“Svi smo se malo pribojavali ove utakmice zbog njene važnosti. Pritom, Metalac je došao osokoljen pobedom i sjajnom igrom u Kraljevu. Znali smo da moramo, bukvalno, od prve sekunde da nametnemo naš ritam, čvrsto u odbrani, a da budemo pametni u napadu i koristimo naše prednosti. Čestitam mojim momcima, stvarno su od prvog do poslednjeg minuta bili na visokom nivou, o čemu na kraju govori rezultat. Znali smo koliko je Metalac opasna ekipa, umeli su oni na nekoliko utakmica da preokrenu rezultat u svoju korist iako su bili u zaostatku petnaestak i više koševa. Predvodi ih jedan od najboljih trenera, ne treba trošiti reči na Vladimira Đokića, i ova pobeda i zbog toga dobija više na značaju”- izjavio je Filip Socek.

Košarkaši oba tima, predstavnici klubova i malobrojna publika minutom ćutanja odali su počast dugogodišnjim košarkaškim trenerima, Borivoju Bori Ceniću, koji je preminuo u 91. godini života u Beogradu, i Mihajlu Mikiju Vukoviću.

Foto Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker