Kultura

Briljantan nastup, pijaniste, Vladimira Miloševića u Pirotu

Posle nešto više od decenije, jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, Vladimir Milošević, ponovo je nastupao pred pirotskom publikom. U okviru projekta “Balet i klavir” Ministarstva kulture i informisanja Pirot je jedan od gradova u Srbiji gde je održan koncert. Repertoar koji je priređen imao je za temu baletsku muziku. Na programu su bila dela P.I. Čajkovskog – svita iz baleta Krcko Oraščić, obrada Mihail Pletnev, I. Stravinski – svita iz baleta Žar ptica, obrada Guido Pletnev i M. Ravel – svita Kuprenov grob, Valcer ( La Valse).

Milošević je nastupao na festivalima širom Evrope i sveta: – Pariz, London, Berlin, Prag, Sankt Petersburg, Beč, Tel Aviv, Milano, Lion, Nica, Porto Alegre i tako dalje. Kao pobednik konkursa Concerti in Villa u Vićenci debitovao je u čuvenoj dvorani Carnegie Weill hall u Njujorku. Koncertrirao je i širom Južnoafričke republike i drugim delovima sveta.

Milošević kaže da je program uzabran sa namerom da se približi publici nešto što se ne izvodi tako često i jako retko se čuje. Možda je kuriozitet to što se ove godine obeležava 50 godina od smrti, Igora Stravinskog, jednog od najvećih kompozitora dvadesetog veka. On smatra da ovakvi koncerti imaju veliki značaj kako za mlade tako i starije ljubitelje muzike.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker