Lokalna samouprava

Briga o selima u vrhu prioriteta grada Pirota

Ono što u Upravi grada Pirota često ističu, a to je da se permanentno preduzimaju odgovarajuće mere, iz godine u godinu, u cilju oživljavanja pirotskih sela i obezbeđenja što boljih uslova za život, nije samo slovo na papiru. Ove godine, kako su nedavno rekli u JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, kao nikada do sada posvetiće se pažnja uređenju seoske putne infrastrukture, koja je, inače, u visokom procentu u dobrom stanju. Radiće se u dvadesetak pirotskih sela. JP “Vodovod i kanalizacija” u većini sela preuzelo je održavanje vodovoda i nastavlja sa aktivnostima u tom pravcu. Pored kvalitetnijeg vodosnabdevanja u selima se gradi kanalizacija. “Komunalac” svake godine zanavlja kontejnere za odlaganje smeća, a posebna pažnja posvećuje se i seoskom turizmu i finansijskoj podršci domaćinstvima koja se time bave. 

Kontakt sa meštanima i predstavnicima seoskih mesnih zajednica je veoma važan. Predstavnici grada, prema svom planu, redovno obilaze sela, razgovaraju sa meštanima, žele da čuje njihove probleme i predloge za rešavanje urgentnih pitanja. Članovi Gradskog veća, Sreten Savov i Dejan Ranđelović, zaduženi za rad mesnih zajednica, juče su obišli Dobri Do i Pokrovenik.

pokrovenik stara planina panorama
Selo Pokrovenik na Staroj planini

“Tamo gde se krenulo sa nekim radovima želimo da vidimo kako napreduju, u kakvom su stanju objekti kao što su ambulante, domovi kulture, prostorije mesnih zajednica, kakvi su putevi kroz selo, sve ono što smatramo da treba da znamo, kako bi se u narednom periodu odgovarajuće mere preduzimale. Važno je da imamo informacije koje prosleđujemo nadležnim organima da bi se planiralo. Obišli smo radove na putu ka Dobrom Dolu, radi se punim tempom, videli smo da je put kroz selo u sasvim dobrom stanju, razgovarali smo sa meštanima i obišli manastir koji je u odličnom stanju. Što se tiče Pokrovenika videli smo u kakvom je stanju put do sela i on treba da se asfaltira. U selu se velika pažnja posvećuje turizmu. Vidikovac Smilovica je poprilično uređen i saznajemo da je veoma posećen. Dom kulture je jako star, ali o tom potom. Međutim, nama je najvažnije da čujemo šta ljudi misle, šta predlažu, i to je za nas veoma važno” – rekao je Savov.

vidikovac smilovica top

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker