Lokalna samouprava

BRAVO ZA IDEJU: Piroćanac, student elektronike Nikola Blagojević, spojio LEPO I KORISNO!

Student elektronike iz Pirota, Nikola Blagojević, zajedno sa svojim timom kolega sa fakulteta, pokrenuo je platformu Nauči kolo. Ova platforma će uskoro omogućiti svim ljubiteljima srpskih tradicionalnih igara da online, širom sveta, nauče osnove svih srpskih tradicionalnih kola. Kako je Blagojević kazao, na ideju je došao nakon što ga je, kao dugogodišnjeg folkloraša, kontaktirala sugrađanka iz Čikaga sa željom da on dođe u SAD kao instruktor srpskih igara.

  • Nažalost, zbog obaveza nisam mogao prihvatiti tu ponudu, ali mi je to dalo ideju da pokrenem platformu koja će omogućiti svima, širom sveta, da nauče srpska tradicionalna kola – rekao je Blagojević, koji je danas u prostorijama Startap centra Pirot, održao predavanje i predstavio svoju startap ideju svim zainteresovanim Piroćancima.

Blagojević je u Pirotu, u Startap centru, prezentovao svoj projekat svim zainteresovanim sugrađanima. Kako kaže, njegov startap je već dobio podršku fondova, te se očekuje da platforma bude potpuno funkcionalna za tri meseca na adresi www.naucikolo.com.

  • Dobio sam podršku i osvojio peto mesto na Launcher programu Naučno-tehnološkog parka u Nišu. Reakcije su izvrsne, a najveće interesovanje dolazi iz dijaspore. Osnove kola se mogu naučiti potpuno besplatno – dodao je Blagojević.

Trenutno je mali segment ove platforme dostupan i na YouTube-u, sve dok platforma ne bude potpuno operativna.

Ana Petrović iz Startap centra Pirot kazala je Pirotskim vestima da je Nikola sjajan primer mladima kako od dobre ideje može nastati startap kompanija.

  • Nikola je došao kod nas sa svojom idejom, mi smo ga uputili kako da konkuriše za fondove i veoma nam je drago što njegova poslovna ideja već daje prve uspešne rezultate. To je podstrek za sve mlade ljude da ne odustaju od svojih ideja, a mi iz Startap centra Pirot smo tu za svu moguću pomoć i podršku – rekla je Petrovićeva za PV.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker