Sport

BRAVO! Denis Ristov u dresu Sileksa igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Piroćanac Denis Ristov, nekadašnji miljenik pirotske publike i golgeter Belih nastavio je sa odličnim igrama i u dresu makedonskog Sileksa, kluba koji je prošlu sezonu završio na drugom mestu iza Vardara iz Skoplja. Ristov će u dresu Sileksa igrati i u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv ekipe Karabaga iz Azerbejdžana. Utakmica se igra za nešto više od nedelju dana u Bakuu. 

Denis Ristov - privatna arhiva
Foto – lična arhiva Denisa Ristova

-Prošle sezone smo završili na drugom mestu iza Vardara iz Skoplja. S obzirom na to da je Vardar kažnjen od strane UEFA-e, nisu bili u mogućnosti da nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona pa smo mi kao drugoplasirani umesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope automatski prebačeni u kvalifikacije za Ligu šampiona. Juče smo na izvlačenju parova dobili za protivnika ekipu Karabaga iz Azerbejdžana. Utakmica se igra 18. ili 19. avgusta u Baku u glavnom gradu te zemlje. Protivnik jeste težak i favorit na papiru, ali moraće to da dokaže i na terenu. Mi znamo naše kvalitete i verujemo u ono što radimo, imamo sjajnu hemiju i pokušaćemo da napravimo senzaciju i pobedimo-kaže Ristov.

Rešeta mreže protivnika i u makedonskom prvenstvu

Ristov je na startu makedonske lige, u trijumfu Sileksa protiv Belasice postigao dva gola.

-Kod nas je liga startovala juče, pobedili smo u gostima sa čak 6:0, postigao sam i dva gola na toj utakmici. Naše ambicije ove sezone su gornji deo tabele i izlazak u Evropu i sledeće godine-kaže Ristov.

radnički pirot denis ristov
U dresu kluba u kome je ponikao sa šampionskim peharov – foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Radnički uvek u srcu

Ristov još uvek pamti fenomenalnu ekipu Radničkog sa kojom je ušao u Prvu ligu. Kaže da redovno prati igre Belih i da se raduje svakom uspehu Radničkog.

-Mislim da imaju odličnu ekipu, dobre pojedince, predvođeni sjajnim stručnim stabom i siguran sam da će ostvariti zacrtani plan u predstojecoj sezoni-kaže Ristov za Pirotske vesti.

denis ristov
Denis Ristov sa tadašnjim kapitenom Radničkog Markom Mančićem – foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker