Sport

Bratislav Ćirić ostaje na čelu Radničkog do izbora novog rukovodstva

Funkciju predsednika FK Radnički i dalje će, do izbora novog rukovodstva,  obavljati Bratislav Ćirić, kome je zvanično mandat istekao. Rukovodstvo kluba biće izabrano nakon usvajanja  novog Statuta kluba koji će biti usklađen sa važećim zakonodavstvom.

Još uvek nije poznato ko će preuzeti funkciju predsednika kluba jer se i dalje razgovara sa potencijalnim kandidatima. „Nismo još uvek naišli na saglasnost ljudi i na ispunjenje svih uslova. Ja  nisam neko ko će ovom klubu okrenuti leđa i ostaviti vanrednu situaciju. Prihvatio sam da obavljam ovu funkciju do imenovanja novog rukovodstva kluba. Očekujem da će se to desiti odmah po usvajanju novog Statuta kluba koji se priprema i koji će tačno definisati izbor novog organa i Skupštine kluba, predsednika Skupštine i predsednika  UO i predsednika kluba“ – rekao je Ćirić.

Na redovnoj Skupštini kluba usvojen je finansijki izveštaj za prethodnu godinu gde je istaknuto da je klub dobro poslovao iako je bilo nepredviđenih okolnosti.   Ćirić je podsetio da je Radnički posle dugo godina poslovao pozitivno 2022. godine, slična je bila i 2023. godina koju je klub završio bez većih dugovanja.  „Imali smo vanredne oklnosti koje smo morali finansijski da obezbedimo ali su rezultati dobri i trenutno klub nema većih dugovanja. Ono što je najbitnije klub ispunjava svoje obaveze prema igračima i prema ljudima koji rade“ – kaže Ćirić.

I ove sezone cilj Radničkog je ulazak u prvu ligu, kaže preesdednik kluba Brfatislav Ćirić.  „Mi nikada nismo odustali od tog cilja, trudili smo se poslednje dve godine  da  i ugračkom kadru i u finansijskom smislu i organizacionim obezbedimo uslove za ulazak u prvu ligu. Nije se to desilo, bilo je tu raznih okolnosti, bilo je i naše krivice i nekih drugih stvari ali to je sada iza nas. Na prozivci sam jasno  i glasno postavio ciljeve i igračima i Stručnom štabu a to je ulazak u viši rang i od toga nem odustajanja. Iz godine u godinu smo sve spremniji i to pokazuju rezultatii prošle i pretprošle godine kada smo bili u samom vrhu tabele. Nadam se da ćemo ove sezone mi biti prvi na tabeli i da ćemo ući u viši rang“ – poručio je predsednik kluba.

Ćirić je istakao da je saradnja sa trenerom Goranom Lazarevićem nastavljena prvenstveno zbog rezultata u prethodne dve godine. „Pokazao je pripadnost klubu, dobro radi sa igračima što potvrđuju i  sportski rezultati  koji su ostvareni u prehodne dve godine“.

Na Skupštini je prihvaćen predlog da se Statut koji je iz 2016. uskladi sa zakonom i da se jasno definiše organizacija kluba. Izabran je  i organizacioni odbor za obeležavanje 80 godina FK Radnički.  Po uzoru na nedavno obeležavanje 70 godina pirotske košarke, biće obeležen i jubilej pirotskog fudbala uz zahvalnost svima koji su ostavili značajan trag u razvoju ovog sporta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker