Bratislav Ćirić na sastanku Skupštine mreže CIVINET u Kruševcu

Grad Kruševac bio je ove godine domaćin godišnje Skupštine mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – Jugoistočna Evropa. Sastanak je održan u petak 23. februara 2018. godine, u okviru 5. godišnje Skupštine CIVINET mreže za Jugoistočnu Evropu.

Mrežom upravlja Upravni odbor, predstavnici gradova čine Politički odbor, a važne odluke za delovanje Mreže donosi Skupština.

Sastanku Političkog odbora najpre, a kasnije i sastanku Skupštine prisustovao je Bratislav Ćirić, pomoćnik gradonačelnika i član Srpske napredne strane.
Prema rečima Bratislava Ćirića, na sastanku je bilo reči o ciljevima i stabilnosti ove mreže, ali i o daljim koracima koje će organizacija preduzimati. Prenos znanja i dobre prakse, kao i osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se finansirati buduće aktivnosti održivog saobraćaja i bolje mobilnosti.

CIVINET je mreža gradova i drugih učesnika koji se na području Slovenije i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću. Ova mreža okuplja gradove i organizacije iz regiona sa ciljem razmene znanja i iskustava u oblasti održive urbane mobilnosti.

 

tekst, foto, video

SNS Pirot

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar