Lokalna samouprava

Božidar Đurković posetio Pirot

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković posetio je danas Pirot, razgovarao najpre sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem a zatim je klubovima sa teritorije našeg okruga podelio sportsku opremu i kazao novinarima da će se u narednom periodu raditi na tome da se rukomet u čitavom okrugu podigne na još veći nivo. 

-Pirot ima izvanredne uslove, odlične terene, odličnu halu i bazen. Nastojaćemo da dovedemo kadetsku reprezentaciju koja je na pripreme pred takmičenje u Bugarskoj. Želimo da ojačamo rukomet pre svega kroz osnovne škole-kazao je predsednik Đurković.

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović, kazao je da je reč o veoma značajnoj poseti čelnika Rukometnog saveza Srbije i dodao da je ovo samo jedna u nizu velikog broja značajnih poseta čelnika raznih sportskih saveza.

-Razgovaralo se o situaciji sa sporstkim klubovima, funkcionisanja pre svega rukometnih klubova. Grad Pirot izdvaja značajna sredstva za sport. Oko 63.5 miliona dinara se izdvaja za 51 sportski klub.  Imamo dobru infrastrukturu, a osim aktuelne posete, imali smo posetu predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, prošle godine Pirot je posetio Božidar Maljković predsdnik Olimpijskog komiteta Srbije i mnogi drugi visoki zvaničnici-kazao je Ranđelović.

Ninoslav Ćirić, predsednik Rukometnog saveza Pirotskog okruga kazao je da je reč o veoma značajnoj poseti Pirotu.

-Klubovi su imali veoma uspešne razgovore sa predsednikom Rukometnog saveza Srbije, za mesec dana nas očekuje još jedan sastanak a tada očekujemo i dolazak Nenada Peruničića-kazao je Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker