Lokalna samoupravaSport

Božićnu školu sporta „pohađalo“ više od 30.000 mališana

Za deset godina, koliko traje ovaj jedinstven sportski projekat u Srbiji, kroz Božićnu školu sporta prošlo je više od 30.000 pirotskih školaraca, kazao je danas na otvaranju jubilarne 10. Božićne škole sporta idejni tvorac ovog projekta direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević. U sve programe ovogodišnje Božićne škole sporta očekuje se da bude uključen rekordan broj od oko 4.000 školaraca.

bozicna skola hala kej panorama

Po njegovim rečima, ovaj projekat, ne bez razloga, Ministarstvo prosvete i sporta proglasilo je jednim od najboljih sportskih projekata realizovanih u Srbiji, a nakon Pirota, ovaj obrazac polako „kopiraju“ mnogi gradovi u Srbiji.

panorama

-Ove godine pirotski osnovci moći će da biraju jedan od 54 programa, od košarke, fudbala, karatea, do škole električne gitare, a sada će i srednjoškolci  moći da se uključe u Božićnu školu sporta jer će moći da besplatno koriste teretane, idu na noćno kupanje na Zatvoreni bazen u Senjaku i koriste druge besplatne programe-kazao je Đorđević.

bozicna skola sporta_1

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kazao je da će od ove godine velika novina biti to da će deca moći da uživaju i u čarima Zatvorenog bazena, što proteklih godina nije bio slučaj.

Po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, deca u ostalim gradovima u Srbiji nemaju tu mogućnost kao mali Piroćanci, da mogu potpuno besplatno da nauče da skijaju, plivaju, bave se vaterpolom, a ako im ne odgovara sport mogu da se uključe u školu stripa, glume, gitare i mnoge druge programe.

bozicna skola sporta_2

Organizaciju Božićne škole sporta pomogla je i kompanija “Tigar tajers”. Direktor ove kompanije Geri Šejdi kazao je da nigde na svetu nije video sličnu manifestaciju koja veliča sport među najmlađim populacijama.

-Ovo je jedinstven projekat i nama je drago što smo mogli da podržimo manifestaciju koja je izuzetno masovna. Nadam se da ćemo se jednog dana videti i u Tigar tajersu”, kazao je Šejdi.

Pokrovitelj Božićne škole sporta je opština Pirot.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker