Božićna škola sporta

Božićna škola sportova – Džudo i tekvondo sve popularniji

Kao po pravilu borilačke veštine uvek pobuđuju pažnju dece pa je danas, prvog dana Božićne škole sportova u Pirotu, oko tridesetak mališana počelo da se upoznaje sa veštinama džudoa i tekvondoa. Treninzi se održavaju u sali Gimnazije od 10 do 11 časova. Danas su sa decom radili, trener u Džudo klubu “Ipon 010”, Danilo Drašković i, pomoćni trener, Marko Cenić. 

“Školu džudoa i tekvondoa smo organizovali tako da će biti po 45 minuta jedan i drugi sport. Što se tiče džudoa upoznavaćemo decu sa tehnikama pada, što upravo radimo, nakon toga tehnike bacanja, parterne tehnike i sve to kroz igru i zabavu kako bismo decu što bolje zainteresovali i upoznali šta je to džudo. Posle toga radimo tekvondo, vežbamo udarce, upoznaćemo decu kakva je to borilačka veština i sve to, kao što sam rekao, na jedan zabavan način” – izjavio je, pomoćni trener, Marko Cenić.

U Džudo klubu “Ipon 010” u Pirotu redovno trenira oko pedesetak mladih sportista, dečaka i devojčica, a danas je na prvom treningu Božićne škole bilo oko tridesetak polaznika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker