Božićna škola sporta

Božićna škola sporta: Ples je ponovo u modi

Božićna školica plesa ,,Swan dance” na kojoj se prikazuje hip hop i balet uspešno se i ove godine realizuje i svakog dana se povećava broj zainteresovanih kaže Tijana Ćirić, predsednica kluba.

-Moje mišljenje je da se ples u Pirotu ponovo vraća u modu. Kada sam ja bila mala, sportski ples je bio jedan od retkih vidova vanškolske aktivnosti za decu, samim tim i popularan i u grupama su vežbali i dečaci. Do ove godine pored brojnih aktivnosti u okviru Božićne škole, ples je bio ne tako popularan, medjutim ove godine je drugačije. U razgovoru sa predstavnicima iz ostalih plesnih klubova u našem gradu, i na osnovu broja prijavljenih kod nas, vidno se primećuje da je ples ponovo tražen. Uključuju se i dečaci i to nas jako raduje. Mi smo oformili tri početne grupe za različite uzraste. Oni rade svakoga dana od 11 sati, dok predškolski i mladji školski uzrast radi od 12 sati, a stariji školski uzrast i  napredna grupa od 13 sati. Ukupan broj prijavljenih je oko 60 i verujemo da će dosta njih nastaviti da se bavi plesom i nakon Božićne škole. Deci je zanimljiviji hip hop jer se lakše uči i igra uz popularnu muziku ali naš tim instruktora se trudi da prenese deci važnost klasičnog baleta kao podlogu za svaki drugi ples-kaže Ćirićeva i dodaje da je ove godine školica plesa po prvi put dobila i inkluzivni karakter.

-Imamo i decu iz ŠOSO ,,Mladost” koja se odlično uklapaju i vole da plešu. U svemu ovome meni pomaže i Kristina Simonović, seniorka i koreografkinja za hip hop, koja je i sama saznala za nas preko Božićne škole pre dve godine-zaključuje Ćirićeva.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker