Božićna škola sporta

Božićna škola plivanja – Aktivan odmor i sveobuhvatan razvoj

Božićna škola plivanja koja je počela sa radom 4. januara biće otvorena do petka, 20. januara a nakon toga sva zainteresovana deca mogu nastaviti sa treniranjem u Plivačkom klubu „Sveti Sava“, kaže, Marko Anđelković, profesor fizičke kulture i trenr plivanja. Prema njegovim rečima ideja škole plivanja je  bila da što više dece nauči da pliva i zavoli ovaj bazični sport koji omogućava razvoj  celokupne muskulature.  Časove plivanja u  okviru Božićne škole pohađalo je oko 70 dece.

Zadovoljna, srećna i nasmejana deca, učesnici Božićne škole plivanja, podeljeni po grupama uče tehnike plivanja. U jednoj grupi, u plićem delu bazena su neplivači i poluplivači a  druga  grupa dece, koja već znaju da plivaju je u poludubokom delu bazena. Podeljeni su i po uzrastu, od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog. Sa njima, svakodnevno od 11 sati, rade tri trenera Plivačkog kluba „Sveti Sava“.

Trener, Marko Anđelković  kaže da svakodnevno dolazi  tridesetak mališana i da su mnogi već odlučili da i po završetku Božićne škole nastave da treniraju u Plivačkom klubu „sveti Sava“.

Pored animiranja dece tokom raspusta, škola plivanja značajna i za razvoj kulture življenja, ističe trener, Marko Anđelković. On je pozvao Piroćance da što više koriste bazen kao vid aktivnog odmora. „ Zatvoreni bazen je jedan od najlepših takvih objekata u Srbiji a plivanje kao sport je višestruko značajno i za decu i za odrasle“ – poručio je trener plivanja.  Prema njegovim rečima, plivanje je veština koja se uči, to je proces koji kroz kontinuirani rad može dovesti do uspeha a od svakog deteta pojedinačno zavisi za koliko vremena će ovladati ovom tehnikom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker