Lokalna samouprava

Bojan Ivković, energetski menadžer: “Pratimo konkurse, nastojimo da iskoristimo prilike za unapređenje energetske efikasnosti”

U lokalnoj samoupravi očekuju  raspisivanje konkursa Ministarstva energetike i rudarstva za sufinansiranje mera unapređenja energetske efikasnosti za koje su građani Pirota i tokom prethodne godine mogli da konkurišu. Ministarstvo zaštite životne sredine je već sprovelo svoje konkurse i grad Pirot je dobio sredstva za sufinansiranje nabavke kotlova i šporeta na pelet. Trenutno je aktuelan konkurs Ministarstva energetike u okviru Budžetskog fonda za energetsku efikasnost Republike Srbije gde su predmet prijave javni objekti.

Bojan Ivković, gradski energetski menadžer, kaže, da je grad Pirot po tom konkursu prijavio i dobio sredstva za Dom kulture ali sticajem okolnosti još uvek nije počela realizacija jer postupak javne nabavke još uvek nije završen. “Imamo otvoren novi konkurs, odabraćemo još neki objekat sa kojim ćemo konkurisati. Nastojimo da pratimo konkurse i sve druge linije kao i konkurse stranih donatora koje možemo da ispratimo i gde je realno konkurisati. Svuda gde prepoznamo realnu potrebu i mogućnost nastojaćemo da iskoristimo te prilike”- kaže gradski energetski menadžer, Bojan Ivković.

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker