Gradska hronika

Bogata turistička ponuda Pirota – Preko 1.000 ležajeva spremno za posetioce

U toku je podela 200.000 vaučera za odmor u Srbiji. Vrednost svakog vaučera iznosi 15.000 dinara. Takođe, građani će dobiti  i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara ukoliko su u januaru i februaru dobili vaučere u vrednosti od po 5.000 dinara. Na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija prijavljeno je dvadesetak objekata iz Pirota.

Da bi se prijavili za vaučer građani treba da podnesu popunjenu prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u objektima, koju dobijaju na šalteru pošte uz prethodno izvršenu rezervaciju smeštaja .

Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot, kaže da je na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, preko kojeg se odvija čitav postupak oko dobijanja vaučera, prijavljeno dvadesetak objekata – kuća, apartmana i hotela u Pirotu i okolini. On napominje da Piroćanci koji ostvaruju uslov za dobijanje vaučera mogu da biraju destinacije van teritorije Pirota.

“Za goste koji dolaze iz drugih mesta Turistička organizacija Pirot priprema najrazličitije sadržaje sa fokusom na prirodno nasleđe, kulturno nasleđe i lokalnu gastronomiju.Boravak na selu u kategorisanim domaćinstvima, pešačenje, planinarenje, biciklizam, obilazak vodopada, crkava i manastira, lovni i ribolovni turizam, kampovi na planinarskom domu i u Dojkincima deo su naše bogate turističke ponude.” – kaže Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot.

On napominje da su na najpopularnijim destinacijama na Staroj planini i kanjonu Jerme, gostima na raspolaganju pešačke i planinarske staze ukupne dužine od oko 500 kilometara sa najlepšim vidikovcima i prirodnim atrakcijama na čitavom prostoru Parka prirode Stara planina, od Knjaževca do Dimitrovgrada, i u kanjonu reke Jerme. Ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, između 800 i 1.000 ležajeva u gradu, selima i na Staroj planini je u ponudi, a očekuje se i potpisivanje ugovora za još 12 kategorisanih domaćinstava u selima, odnosno, još pedesetak ležajeva.

Direktor Turističke organizacije najavljuje bogat sadržaj za posetioce tokom letnjeg perioda. U avgustu će biti održan Festival pirotskog ćilima, a Fedstival sira i kačkavalja planiran je za septembar.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker