Kultura

Bogat majski program pirotskog Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Pirotu pripremilo je zanimljiv program za ljubitelje pozorišne umetnosti koji će se realizovati tokom maja. Pored redovnog repertoara, sredinom meseca biće premijerno izvedena nova predstava, a obezbeđeno je i gostovanje ansambla Narodnog pozorišta iz Niša. Već u utorak, 11. maja od 19 časova, pirotski ansambl izvešće predstavu „Druga strana“, Dejana Dukovskog, u režiji Vladimira Lazića. Predstavu će pogledati selektor Sterijinog pozorja i Festivala „Joakim Vujić“ , Miroslav Miki Radonjić. Ulaznice po ceni od 300,oo din. mogu se kupiti na blagajni Pozorišta.

Kao što smo već najavili u pirotskom Pozorištu u pripremi je nova predstava – “Nemam da platim i neću da platim”, komedija pisca Daria Foa, u režiji Miloša Jagodića, starog saradnika koji je u našem Pozorištu režirao neke od najgledanijih komedija ( Mi čekamo bebu, Probudi se Kato, Laki komad, Kako smo voleli druga Tita i Zar i ti sine Drakče). Premijerna izvođenja se planiraju za 17. i 18. maj 2021.

Ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da na pirotskoj pozorišnoj sceni, 19. maja, pogledaju predstavu Narodnog pozorišta Niš „Ana Karenjina“, Lava Tolstoja, u režiji Irfana Mensura.

Komad “Strah – jedna topla ljudska priča” moći će da se pogleda 21. maja u 18 časova.

Krajem meseca, 24. i 25. maja, dve večeri zaredom u Narodnom pozorištu Beograd, ansambl Narodnog pozorišta Pirot izvešće predstavu „Strah – jedna topla ljudska priča“ , autorski projekat Igora Vuka Torbice.

Foto: Daniel Kop

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker