Gradska hronika

Boemska potkovica i Midžorska poludivlja oduševile stručnjake na Novosadskom međunarodnom sajmu poljoprivrede

Na ovogodišnjem Novosadskom sajmu u Novom Sadu, Degustacioni centar “Boemska potkovica” iz Pirota dobio je dva značajna priznanja – velike zlatne medalje u kategoriji mesa i proizvoda od mesa za boemsku potkovicu kao i priznanje ŠAMPIONA KVALITETA u kategoriji mesa i proizvoda od mesa, kazao je Pirotskim vestima Dalibor Tošić, vlasnik Degustacionog centra “Boemska potkovica”. Osim boemske potkovice, tri priznanja na Novosadskom sajmu u kategoriji vina dobila je privatna pirotska vinarija “Savić”.

priznanja za boemsku potkovicu

-To je za nas veliki podstrek i dokaz da smo na dobrom putu jer potvrđujemo kvalitet. U komunikaciji sa stručnim žirijem dobili smo i savete u kom pravcu da razvijamo naš brend. Njihova preporuka je da se, radi dobijanja aromatičnijeg ukusa, proces zrenja produži koliko god je to moguće. Mi to i primenjujemo poslednjih godina i to je verovatno i razlog zbog čega smo dobili priznanja na Novosadskom sajmu-kaže Tošić.

Tošić ima u planu izgradnju moderne klima-komore koja će kvalitet proizvoda podići na još viši nivo.

-Tom investicijom ćemo dodatno produžiti proces zrenja i dobiti na kvalitetu proizvoda. Planiramo i da eksperimentišemo sa ukusima, što je i preporuka stručnjaka-kaže Tošić.

“Boemska potkovica” u hipermarketima širom zemlje. Oba brenda, i “Boemska potkovica” i “Midžorska poludivlja” zaštićene u Zavodu za intelektualnu svojinu

-Oba naša brenda mogu se naći u “Rodi”, “Merkatoru S”, u brojim trgovinama u Beogradu, ali i u Rodi u Pirotu. Brend je zaživeo. Zaštitili smo u Zavodu za intelektualnu svojinu, dobili smo i potvrde – žig kvaliteta u Zavodu za intelektualnu svojinu-kaže Tošić i dodaje da se nada da će do kraja godine da se završi proces zaštite geografskog porekla pirotske peglane kobasice, koju je Grad Pirot inicirao i koja je pri kraju.

boemska potkovica pirot

Veroljub Mihajlović: Za 10 godina 95 priznanja sa Novosadskog sajma za pirotske privrednike, preduzetnike. Mihajloviću Novosadski sajam dodelio specijalno priznanje za doprinos organizaciji ove elitne manifestacije

Pirotski privrednici već deset godina redovno učestvuju na Novosadskom sajmu odakle su za sada doneli čak 95 priznanja, kazao je Pirotskim vestima Veroljub Mihajlović, generalni sekretar Opšteg udruženja preduzetnika Pirot. Mihajloviću je Novosadski sajam ove godine dodelio i priznanje za dugogodišnji doprinos i podršku organizaciji Sajma.

-Do sada smo osvojili ili doneli ovom gradu 95 priznanja. Sa ovim proizvodima koje Pirot izlaže na Novosadskom sajmu predstavićemo se i na Sajmu etno hrane i pića jer Beograđani jedva čekaju priliku da uživaju u jedinstvenom kvalitetu pirotskih proizvoda, da probaju, kupe-kazao je Mihajlović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker