Gradska hronika

Boban Tolić: Očekuje nas teška poslovna godina, ali nadam se pozitivnom rezultatu

Direktor JP “Komunalac” Pirot, Boban Tolić, očekuje tešku poslovnu godinu, ne samo za pirotska preduzeća već uopšte za sve privrednike, najviše zbog talasa poskupljenja. Iz tog razloga neophodna je dodatna opreznost i odgovornost u radu, ukoliko se žele pozitivni rezultati na kraju poslovne godine. Komunalac planira prihode od oko 353 miliona dinara, ali su i rashodni približni ovom iznosu. Tolić očekuje da će “Komunalac” uspeti da održi nivo usluga i investicija u 2022. godini.

“Planirana je dobit od milion devetsto trideset hiljada dinara, a radićemo kao i do sada i nadam se da ćemo održati nivo usluga i investicija. Biće tu zelenila, drvorednih sadnica, cvetnog rasada, čišćenje ulica, pranje trgova i tako dalje. Dakle, sve ono što smo imali do sada, a nadam se da bude i na višem nivou. Najveća aktivnost koju ćemo imati naredne godine jeste implementacija projekta primarne separacije. Ti dogovori su pri kraju, mi ćemo sve činjenice i detalje znati uskoro, tako da planiramo da početkom aprila izađemo sa dopunom, ili izmenom programa i da predstavimo taj plan odbornicima i građanima. Imaćemo velike donacije – tri ili četiri kamiona specijalne namene, dvesta i više kontejnera, deset hiljada i sedamsto kanti i to će biti obaveza koju ćemo naredne godine morati da ispunimo. Velika obaveza, ali i veliki iskorak kada je u pitanju upravljanje otpadom i ekologija” – kaže, pored ostalog, Tolić.

Pirotski “Komunalac” raspolaže bogatim voznim parkom, a kroz donacije koje se očekuju biće još potpuniji. Najveća ulaganja Komunalac je imao u vreme kada su lični dohoci bili zamrznuti, s obzirom da su izdaci za zarade najveći trošak i iznose oko 210 miliona dinara, tako da sve izazove dočekuje kao stabilno Preduzeće.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker