Obrazovanje

„Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” – Edukativna radionica u OŠ “8. septembar”

Radionica „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!”  čiji je cilj da edukuje decu o značaju borbe protiv govora mržnje, rasizma i diskriminacije, biće održana u sredu, 5. oktobra od 10.00 do 12.30 časova, u osnovnoj školi „8. septembar.Događaj je deo zajedničke kampanje Evropske unije i Saveta Evrope „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!“ za Srbiju, u okviru kojeg će biti organizovane edukativne i umetničke radionice kroz koje će se deci približiti značaj razumevanja negativnih efekata govora mržnje i borbe protiv govora mržnje.

Na događaju će se obratiti: Olgica Najdanović, direktorka škole “8. septembar” u Pirotu, Tobias Flesenkemper, šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Snežana Vuković, šefica Odseka za ljudska i manjinska prava u obrazovanju.  Događaju će prisustvovati i mlade ambasadorke kampanje Andrijana Nikitović i Teodora Cekić.

Kampanja „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” ima za cilj borbu protiv različitih oblika govora mržnje usmerenih na određene zajednice i pojedince u Srbiji. U ove aktivnosti uključene su istaknute javne ličnosti, institucije i aktivisti/aktivistkinje, koji će kroz lična iskustva, svedočenja i razmenu dobrih praksi promovisati različitost i ravnopravnost u Srbiji i regionu.

Kampanja se sprovodi u okviru projekata „Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji“ i „Kvalitetno obrazovanje za sve“, koji su deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker