Lokalna samouprava

Bliži se rok za uplatu prve rate poreza na imovinu

Porez na imovine u 2021. godini građani Pirota će platiti u nešto većem iznosu u odnosu na prošlu godinu. Reč je neznatnom povećanju, a osnovica za utvrđivanje poreza određena je na osnovu kretanja nepokretnosti na tržištu u prvih devet meseci prošle godine. Porez se može platiti odjednom ili u ratama, kvartalno. Rok za uplatu prve rate je 17. februar.jedinstveno upravno mesto pirot

Visina poreza je nešto povećana kod građevinskog zemljišta, dok je kod poljoprivrednog i šumskog zemljišta skoro ista visina poreza kao u prošloj godini, kažu u lokalnoj poreskoj administraciji. Poređenja radi, za deset hektara zemljišta iznos poreza je povećan za pedesetak dinara. Porez za poslovni prostor u prvoj zoni je povećan, dok je smanjen porez za kuće koje su u prvoj zoni, a porez za stanove skoro da je bez izmena. Što se tiče zemljišta oporezivanju podležu parcele veće od deset ari, a evidentno je da je manji broj takvih slučajeva.

Porez se moše platiti i putem e-uprave, odnosno , usluge e-građanin. Na ovaj način porez plaća oko tri stotine poreskih obveznika u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker