Sport

Blistale i karatistkinje

Proteklog vikenda karatisti Karate kluba „Proleter“ Pirot učestvovali su na dva takmičenja, a osim Uroša Mijalkovića o čijem uspehu i osvajanju srebrne medalje u Hrvatskoj je portal Pirotske vesti već izveštavao, na Međunarodnom turniru u Paraćinu, blistali su i ostali karatisti ovog kluba, posebno mlade karatistkinje.

DSC_1575U nedelju je u Paraćinu održan međunarodni turnir „Kup Paraćina“ na kome je učestvovalo oko 50 klubova iz Beograda, Čačka, Aranđelovca, Kruševca,Jagodine i mnogih drugih gradova naše zemlje, kao i klubovi iz Slovenije.
Iz Karate kluba „Proleter“ učestvovalo je 10 takmičara koji su ostvarili odlične  rezultate.  Miroslava Đorđević u kategoriji juniorki osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju.

DSC_1573Lazar Lukić u kategoriji pionira- teška kategorija osvojio je drugo mesto. Mila Veličković u teškoj kategoriji pionirki osvojila je drugo mesto.
Lazar Manojlović u kategoriji juniora osvojio je drugo mesto, Nikola Kamenović u istoj kategoriji treće mesto, a Miljana Kostić u kategoriji pionirki  treće mesto. Anđela Kostić u kategoriji kadetkinja osvojila je treće mesto, a isto mesto, ali u kategoriji pionira do 40 kilograma osvojio je i NemanjaManojlović.

Da podsetimo, Uroš Mijalković je ovog vikenda kao član reprezentacije Srbije učestvovao na prestižnom međunarodnom turniru „Croacija open“ koji se održao u Rijeci i predstavljao generalnu probu pred predstojeće svetsko prvenstvo u Španiji. Mijalković je ostvario izuzetan rezultat osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju.

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije-arhiva Sportskog centra Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker