Korona virus

Blagi pad novoobolelih od korone, i dalje nedovoljan broj vakcinisanih

U dane vikenda date su 32 prve, 51 druga i 139 trećih doza vakcina protiv covid-a u Pirotskom okrugu. Registrovano je 50 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području Okruga (Pirot 24, bez antigenih testiranja, Dimitrovgrad 7, Babušnica 6 i Bela Palanka 13) i dva preminula lica u OB Pirot. U ovom epidemijskom talasu, od 03.07.2021. do danas, registrovano je 5.091 pozitivno lice. U oktobru je registrovano 2.415 pozitivnih lica, od početka novembra 734.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka). KUMULATIVNE STOPE NOVOOBOLELIH NA 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana u gradu Pirotu i opštinama Dimitrovgrad i Babušnica su u blagom padu, dok su u opštini Bela Palanka u PORASTU.

Juče i prekjuče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno 185 pregleda od kojih su 83 prva i 102 kontrolna. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju obavljena su 133 pregleda od kojih je 81 prvi i 52 kontrolna. U Opštoj bolnici Pirot leči se 49 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 31 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke, 1 iz Knjaževca. Organizovan je transport dva lica u Kovid bolnicu u Kruševcu.

Epidemiološka situacija u Okrugu procenjuje se i dalje kao VANREDNA.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker