Gradska hronika

“Big Tigar” uveliko se gradi

Prva faza izgradnje novog proizvodnog pogona “Mišlena”-najveće investicije u poslednjih nekoliko decenija u Pirotu biće završena za godinu dana, rečeno je na sastanku koji je u ovoj fabrici održan između rukovodstva kompanija koje grade novi pogon i čelnika opštine Pirot, koji su obišli gradilište.

Ovaj projekat poznat je i pod nazivom “Big Tigar”, s obzirom da podrazumeva značajno povećanje proizvodnih kapaciteta.

Kako se navodi u saopštenju opštine Pirot, u prvoj fazi, koja treba da se završi za godinu dana, biće izgrađeno 14.000 kvadrata magacinskog prostora i 57.000 kvadrata objekata koji će biti u funkciji proizvodnje, a uporedo sa ovim radovima, uveliko se projektuje naredna faza. Vrednost gradjevinskih radova u prvoj fazi iznosi preko 45 miliona evra, dok je vrednost celokupne investicije koja treba da bude realizovana do 2016. godine oko 170 miliona evra. Kada nova fabrika bude završena proizvodnja pneumatika na godišnjem nivou dostići će čak 12 miliona guma.

IMAG0035Trenutno je na gradilištu upošljeno oko 200 radnika firmi “Deneza” i “Termoinženjering”, ali se očekuje da taj broj poveća na 400 do 500 radnika. Delegaciju opštine Pirot koja je obišla radova činili su predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović, zamenik predsednika SO Pirot Aleksandar Z. Ćirić i direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić.

IMAG0027Predsednik Popović kazao je da je cilj ove posete da se rukovodstvo opštine upozna sa stanjem na gradilištu.

-Obišli smo gradilište kako bi videli da li možda imaju nekih problema i ponudili svu pomoć opštine Pirot s obzirom da je reč o izuzetno važnoj investiciji zahvaljujući kojoj će se obezbediti posao za preko 700 radnika-kazao je Popović.

IMAG0047Rukovodstvo kompanija “Deneza” i “Termoinženjering” izrazilo je zadovoljstvo zbog posete najvišeg rukovodstva opštine Pirot gradilištu i zahvalilo se na iskazanoj kooperativnosti.

tekst Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker