Gradska hronika

Biciklama obilaze Srbiju – oduševljeni Pirotom, čistoćom grada i prirodnim lepotama

Dvojica biciklista – avanturista iz Lazarevca Vladimir Radovanović, koji je inače državni reprezentativac i dvostruki prvak zemlje u ronjenju na dah, i Nikola Savatijević odlučili su da biciklama obiđu Srbiju i upoznali se sa manje poznatim mestima. Ova dvojica biciklista kažu za Pirotske vesti da su oduševljeni lepotom Pirota, koji je izuzetno čist grad, među najčistijima u zemlji, ali i prirodnim lepotama. Radovanović je inače zaposlen u Sportskom centru u Lazarevcu, Savatijević radi u rudniku, a u Pirotu ih je ugostio poznati pirotski sportski radnik – uspešni trener Atletskog kluba Pirot Predrag Krstović. 

Kako kažu Radovanović i Savatijević, tura će trajati između 11 i 12 dana, ovo im je četvrti put da obilaze Srbiju na ovakav način, koji je po njima najbolji za upoznavanje svih delova zemlje, a naredni poduhvat koga pripremaju jeste obilazak Balkanskog poluostrva biciklima. Tokom ove ture biciklima će preći preko 1000 kilometara. 

-Ja sam inače državni reprezentativac i dvostruki prvak zemlje u ronjenju na dah. Vožnja bicikla mi je odlična priprema za poduhvate koji me očekuju na tom planu. Uz to, obilazimo gotovo sva mesta po Srbiji. Pirot je fantastičan, čitav taj deo Srbije od Vlasotinca do Pirota nas je očarao kada je reč o prirodnim lepotama-kazao je Pirotskim vestima Radovanović.

Nikola Savatijević kaže da je oduševljen Pirotom, već su obišli tvrđavu i Muzej, u Pirotu će spavati večeras i sutra prepodne nastaviti preko Temske i Knjaževca ka Istočnoj Srbiji.

-Pirot me je posebno oduševio jer je izuzetno lep i čist grad. Videti ovako čist grad je zaista retkost i to me je posebno fasciniralo-kazao je Savatijević Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker