Kultura

Biblioteka bogatija za preko 600 aktuelnih naslova

Narodna biblioteka Srbije poklonila je iz svog fonda suvišaka pirotskoj Biblioteci 220 akutelnih naslova, čiji je veći deo obrađen i dostupan čitaocima. Pirotski bibliotekari su sami od ponuđenih naslova izvršili selekciju, a među odabranim publikacijama najzastupljenija je beletristika, uglavnom prevodna književnost koja se najviše i čita, dok je nešto manje knjiga namenjeno naučnom, zavičajnom, dečjem i odeljenju za mlade Biblioteke.

Pored poklona Narodne biblioteke Srbije, Narodna biblioteka Pirot je takođe dobila i vredne knjige od Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu,  a i nije retkost da i pojedinci bogate bibliotečki fond svojim knjigama, te je tako Biblioteka nedavno dobila par stotina knjiga od porodice Vakanjac, 161 knjigu od Ljiljane Vukosav, 118 knjiga od Verice Stojanović, 50 knjiga od Tatjane Lepenik i dr.

Osim da poklone Biblioteci neku svoju knjigu, sugrađani su u mogućnosti da sa police u holu Doma Vojske na kojoj su izložene knjige za razmenu i poklon, izaberu nešto za svoju ličnu biblioteku.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker