Sport

Bez obzira na poraz u Beogradu “Gimnazijalke” ostaju u drugoligaškom društvu

Druga ženska liga Srbije u košarci

Beograd –  20. kolo, 18 časova 30 minuta

ŽKK Beograd 60 – 59 ŽKK Gimnazijalac Tigar (16-11, 18-20, 11-11, 15-17)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Milica Mančić (K), Jovana Ignjatović, Bratislava Ignjatović, Jovana Petrović, Anja Pejčić, Marija Marković, Valerija Ćirić, Vanja Krstić, Staša Bunčić, Anđela Gošić, Jana Dinić.

Očekivanja prijatelja i navijača ŽKK Gimnazijalac Tigar da će Piroćanke izboriti pobedu u Beogradu nisu bila neosnovana. Pirotski tim je u usponu forme, što potvrđuje svojim igrama na svakoj utakmici, bez obzira da li se igra u Pirotu ili na strani, protiv favorita ili ne. To su pokazale i večeras u Beogradu, i sa žaljenjem mogu da konstatuju da im je pobeda izmakla u poslednjim sekundama meča. Jednostavno, tako se namestilo, tako je htelo, jer su Beograđanke sa dve uzastopne “trojke”, uz dosta sportske sreće trijumfovale u ovom meču. Mada poražene, dobra vest je, “Gimnazijlke” su ostvarile svoj cilj, a to je opstanak u veoma kvalitetnom drugoligaškom društvu.

f

Vladica Ranđelov, trener pirotskih košarkašica je, uprkos porazu, zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igračica. Kaže da je utakmica bila veoma dinamična i teška, a da su domaće košarkašice imale više sreće u završnici.

“Bila je ovo utakmica sa mnogo preokreta, veoma dinamična i borbena. Ekipa Radničkog je bolje otvorila utakmicu, ali smo uspeli da u nastavku preokrenemo razvoj događaja u našu korist. Doduše, imali smo malo problema u napadu i iz dobrih pozicija nismo poentirali, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim, uspešno smo kontrolisali igru i često bili u vođstvu, imali smo u jednom periodu igre sedam poena prednosti. Čestitam košarkašicama Radničkog, ali nam je, gotovo, sigurna pobeda izmakla. Sa dve “trojke”, u samom finišu meča, uspele su Beograđanke da preokrenu rezultat i dobiju utakmicu minimalnom prednošću. Ono što je dobro, bez obzira na ovaj poraz, naša ekipa obezbedila je opstanak u drugoligaškom društvu” – izjavio je Ranđelov.

foto: Miomir Stanković 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker