Sport

Besprekorna organizacija spusta na Nišavi, preko 400 učesnika

Spust na Nišavi, koji svake godine organizuje Sportski centar Pirot, uz podršku grada Pirota, ovog puta izazvao je najveće interesovanje. Učestvovalo je oko četiri stotine “spustaša”, sportista, mladih, građana različitog doba i dece. Ono što je ocena, moglo bi se reći, svih učesnika jeste da je ovaj događaj besprekorno organizovan. Veliki broj spasilaca, kao nikada do sada, bio je ravnomerno raspoređen pored Nišave, rekvizita dovoljno, bez obzira na broj učesnika, a mnogi su sami poneli svoja plovila. Pored toga, na cilju, uzvodno od Golemog mosta kod Dečjeg dispanzera, priređena je izuzetna zabava. Tradicionalnog gulaša i osveženja bilo je za sve učesnike, a i za ostale koji su se tu našli, priređen je muzički program. Posebno je atraktivna bila pena party i top iz koga je huljala penušava masa.

Direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević, koji je, kao i prethodnih godina bio direktan učesnik spusta, ima samo reči hvale za sve ono što su uradili njegovi saradnici na organizaciji ove manifestacije. I sam kaže da ne zna koji je ovo spust po redu, ali to i nije važno, važno je da ovaj događaj okuplja veliki broj ljudi, a ideja ima da se još više unapredi novim programskim sadržajima i, zaista, postane najzanimljivija letnja manifestacija.

“Ne znam koji je spust po redu, ali znam da je odlična atmosfera. Napravili smo plažu po uzoru na Pariz, na Senu. Tu su pena party i platforma kod Ljubavnog mosta sa vodenim topom, imali smo na svakom brzaku po dva spasioca sa položenim kursom i preko 400 učesnika koji su prezadovoljni organizacijom. Mislim da ovaj događaj prerasta u jednu manifestaciju koja će svake godine rasti i postati, zbog keja i Nišave, zaštitni znak celog leta” – izjavio je Đorđević.

On je dodao da je u planu da se manifestacija naredne godine produži i traje dva dana. Da se, na primer, na Petom brzaku napravi plaža, da se organizuje zabava uz muziku, a u večernjim satima priredi koncert. Ima dobrih i zanimljivih ideja i želja je da se ideje pretvore u delo, rekao je Đorđević.

Rade Petrović, jedan je od najstarijih spustaša i jedan od onih koji od samog početka učestvuju na ovoj manifestaciji.

“Odmah želim da istaknem da je organizacija besprekorna. Poslužilo nas je lepo vreme, ali je vodostaj bio nizak, kao nikad do sada, mada to nije naročito umanjilo doživljaj. Čestitam Sportskom centru na odličnoj organizaciji, ovoliki broj spasilaca, na svakom brzaku ih je bilo, i ovo je najbezbedniji spust do sada. Raduje me što ima tako mnogo učesnika i ova tradicija treba da se nastavi” – rekao je Petrović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker