Božićna škola sporta

Besplatni časovi džudoa do kraja januara

Božićnu školu džudoa pohađalo je preko sedamdesetoro dece od kojih će petanestoro nastaviti  da trenira ovaj sport u stalnim terminima,  po završetku Božićne škole.  U džudo klubu „Ipon 010“ su zadovoljni odzivom dece koja su, među brojnim sportovima koji su bili u ponudi, izabrala da   tokom zimskog raspusta nauče osnovne džudo tehnike.  Zbog velikog interesovanja klub će omogućiti besplatne časove do kraja meseca.

Božićnu školu džudoa vodila su dva trenera kluba „Ipon 010“, na početku su deca upoznata sa osnovnim tehnikama džudoa kao što su padovi ali su savladali i neke zahtevnije tehnike poput bacanja i držanja u parteru.

Trener, Danilo Drašković, kaže da je  prezadovoljan brojem dece koja su izrazila želju da ostanu u klubu i najavio da će do kraja meseca deca treninzi biti besplatni.

Džudo klub „ipon 010“ se po završetku Božićne škole vraća starom rasporedu treniranja.  Klub ima preko 110  članova koji su podeljeni u tri grupe i  preko 50 aktivnih, registrovanih  takmičara od kojih je desetak   njih postizalo zapažene rezultate na državnim takmičenjima. Prošlog vikenda je u organizaciji kluba održan  džudo kamp koji je ujedno bio i priprema za prvo značajno takmičenje ove godine – Prvenstvo centralne Srbije za kadete.  Ovo takmičenje se održava u subotu, 21. januara i ukoliko se pirotski kadeti kvalifikuju već krajem meseca će nastupiti na državnom prevnstvu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker