Besplatna obuka za izradu biznis plana. Promocija EU PRO – programa za nabavku opreme

Ugovorna okružna komora Pirot i Regionalna razvojna agencija Jug  Vas pozivaju sve zainteresovane na dvodnevnu besplatnu obuku za izradu biznis plana i promociju EU PRO Javnog poziva koje će se održati 01. i 02. oktobra 2019. godine sa početkom u 11 časova u sali Ugovorno okružne privredne komore Pirot u ulici Dobrice Milutinovića, TC „Vezni trakt“, lokal broj 5.

EU Pro је objavio drugi Javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća registrovana za proizvodnju u periodu između 1. januara 2014. i 31. decembra 2018. godine.

 

Evropska unija (EU) će putem ovog poziva koji je otvoren do 10. novembra 2019. godine pružiti podršku malom biznisu i unapređenju konkurentnosti lokalne privrede u vrednosti od 2,5 miliona evra.

Prihvatljive aktivnosti u okviru ovog Poziva obuhvataju:

 

  1. Nabavku opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećih ili razvoja novih proizvoda, povećane produktivnosti, podrške razvoja proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podrške uvođenju inovacija i olakšanog širenja tržišta – što obavezno čini minimum 80% vrednosti projekta;
  2. Uvođenje usluga koje doprinose poboljšanju kvaliteta postojećih ili razvoju novih proizvoda, povećanju produktivnosti, podršci razvoju proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podršci uvođenju inovacija i olakšanom širenju tržišta – što opciono čini maksimalno 20% vrednosti projekta

 

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava može biti od 10.000 do 30.000 evra, dok brzo rastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnici mogu da konkurišu i za iznose do 70.000 evra.

 

Detaljnije informacije o programu možete dobiti na promociji programa 01.10.2019. godine u 11 časova, pre početka obuke za izradu biznis plana.

 

Nakon promocije Javnog poziva, biće održana obuka iz oblasti preduzetništva na temu pisanja biznis plana.

 

Promocija EU PRO Javnog poziva i dvodnevna obuka za pisanje biznis plana će se održati u utorak i sredu,

 

Zbog ograničenog broja mesta, molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite putem mejla na adresu [email protected] ili [email protected] do ponedeljka 30.09.2019. do 16 časova, a za sve dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 010/500-924 i 060/56-00-180.

1 Komentar

  1. Pingback: Besplatna obuka za izradu biznis plana. Promocija EU PRO – programa za nabavku opreme | Pirot Info

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar