Srbija

Besplatan program za razvoj biznisa koji pozitivno utiče na društvo – Konkurs za mlade koji žele da unaprede život u zajednici

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je besplatni program podrške za razvoj inovativnih rešenja za probleme u zajednici. Prijave za učešće u programu RISE koji mladima pruža ekspertsku i finansijsku podršku za razvoj biznisa s društvenim uticajem, traju do kraja septembra, saopšteno je iz organizacije Smart kolektiv koja sprovodi ovaj program u Srbiji. Poziv je otvoren za mlade osobe od 18 do 35 godina koji su inspirisani da reše neki društveni ili ekološki problem, i imaju motivaciju da tokom četvoromesečnog programa svoju ideju razrade u biznis.

Pored Srbije, konkurs je otvoren u još pet zemalja Zapadnog Balkana, a iz svake zemlje biće primljeno po šest timova koji će tokom programa razvijati znanja i preduzetničke veštine, nakon čega će po dva tima iz svake zemlje dobiti finansijsku podršku za osnivanje svog socijalnog preduzeća.

Inkubator će okupiti motivisane mlade ljude sa inovativnim rešenjima za novi i bolji pristup ekologiji, zaposlenosti, osnaživanju žena, ruralnom razvoju, obrazovanju, zdravlju ili kulturi u svojoj zajednici. Polaznici programa će imati priliku da steknu veštine i znanja koja će im pomoći da reše društvena ili pitanja zaštite životne sredine koja ih interesuju, kao i da nauče kako da zarađuju u dok rade nešto u šta veruju. Cilj programa je da podrži ideje sa snažnom društvenom misijom koje će region učiniti boljim mestom.

Ovo je četvrti ciklus RISE programa kroz koji je do sada više od 360 preduzetnika i preduzetnica razvilo preko 130 društvenih ideja, dok je 36 projekata ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Soko kamp, Blatologiju, Vožnjom do samostalnosti, Women on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

Prijavljivanje za RISE program vrši se popunjavanjem onlajn formulara na ovom linku. Rok za prijavljivanje je 30. septembar u 23:59č.

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ), PULSE (Groupe SOS), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart kolektiv, IPC Tehnopolis i Yunus Social Business.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker