Sport

“Beli” imaju budućnost

Sve veći broj mladih i veoma talentovanih fudbalera Radničkog uključuje se u prvi tim kako bi stekli dragoceno iskustvo i sazreli u vrsne fudbalere. Za neke od njih uveliko se interesuju superligaši. Darko Vasić najmlađi je prvotimac u istoriji Radničkog, već je bio pre par godina na “probi” u Crvenoj Zvezdi, a brojni klubovi  i menadžeri interesuju se i za Miloša Spasića Patija.Ovi mladi prvotimci Radničkog kažu da im prioritet nije da što pre napuste Pirot, već da ovde nauče što više, daju doprinos klubu u kome su ponikli i onda nastave karijeru u nekom od klubova u zemlji ili inostranstvu. Oni pozivaju mlade Piroćance da se bave bilo kojim od brojnih sportova u Pirotu, jer će tako naučiti važne životne lekcije i postati bolji ljudi, a idealna prilika za početak bavljenja sportom je Božićna škola koja danas počinje.

darko vasić_1

Sedamnaestogodišnji Darko Vasić kaže za Pirotske vesti da trenira fudbal od prvog razreda osnovne škole.

-Oduvek sam voleo fudbal. Prvo je to bila igra i zabava, a kasnije je to postalo ozbiljnije. Zadovoljan sam u Radničkom, stekao sam puno drugara, prijatelja. Uslovi u Radničkom su dobri, sam imamo i Zatvoreni bazen, odlične teretane, mislim da imamo dobre uslove za napredovanje-kaže Darko Vasić.

 

darko vasić_2

Miloš Spasić, talentovani napadač Radničkog kaže da fudbal trenira punih 12 godina.

-Bavim se fudbalom od 6. godine. U Radničkom su odlični uslovi, treninzi su odlični, radi se punom parom, atmosfera je odlična na treninzima. Ima velikih klubova koji su se interesovali za mene, ali tek nakon završetka srednje škole imam cilj da pređem u neki veći klub, a do tada ostajem ovde-kaže Spasić.

Vasić je već bio na probi u Crvenoj Zvezdi.

-U Crvenoj Zvezdi ipak više trenera radi sa mladima, ali u poslednje vreme i u Radničkom se sve više pažnje pridaje mladim igračima, mnogo mladih igrača se uključuje u prvi tim i mislim da u tom smislu Radnički postaje sve bolji klub posebno za razvoj mladih igrača-kaže Vasić.

pati (1)

Da je dobro što mladi talentovani fudbaleri dobijaju šansu u prvom timu, potvrđuje i Miloš Spasić.

-Mislim da je to odlično jer sve veći broj mladih dobija šansu u prvom timu-kaže Spasić.

pati (2)

I Vasić i Spasić, uprkos napornim treninzima uspevaju da usklade obaveze u školi i klubu.

-Nije lako uskladiti obaveze, jer su treninzi naporni, naročito sada u pripremnom periodu, ali ipak uspevamo da to uskladimo-kaže Vasić, koji je odličan đak pirotske Gimnazije.

Spasić, koji je maturant Tehničke škole kaže da zahvaljujući ogromnom razumevanju profesora i razrednog starešine ipak uspeva da uskladi naporne treninge i školu.

Da su Spasić i Vasić među najtalentovanijim mladim pirotskim fudbalerima potvrđuje i predsednik Radničkog Aleksandar Ćirić.

-Njih dvojica su najtalentovaniji u svojim generacijama i ne čudi interesovanje menadžera i superligaskih klubova za njih dvojicu. Siguran sam da će uz dobar rad, zdravlje i neizostavnu sreću napraviti ozbiljne karijere -kaže Ćirić.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker